Ha van igazság, hol van?

Hittem az igazságszolgáltatásban...

Hittem az igazságszolgáltatásban...

A nagyszülői kapcsolattartás és az ép ész meséje

avagy hogyan jár el törvénytelenül a gyámhivatal úgy, hogy ő jogosnak véli…

2019. április 11. - kertesz.agnes

Még mindig nem térek magamhoz… Nem tudom felfogni és értelmezni, hogy hogy lehet FELTÉTELEZÉSEK ALAPJÁN határozatokat, döntéseket hozni??!!??

Jelen esetben a gyerekem nagyszülőkkel való kapcsolattartásának vitájában próbálom elmagyarázni a gyámhivatali ügyintézőknek (több, mint egy éve), hogy az a feltételezésük, amely alapján azért szükséges a nagyszülőknek felügyelt kapcsolattartás, mert ha nem így lenne, akkor elhoznák a gyerekem hozzám, és így a gyerekem velem többet találkozhatna, mint a kéthetente 2 óra időtartam, az TÉVES, és FELTÉTELEZŐ!!!

Szerintük, ez igenis indok! Szerintem, amíg be nem bizonyosodik, ez csak egy rosszindulatú feltételezés. Kinek van igaza?

Az ügyintéző megállapítja, hogy egyik nagyszülő sem tanúsított olyan felróható magatartást, amely alapul szolgálna a nagyszülői kapcsolattartás rendezése iránti kérelmének elutasítására. Akkor ismét felteszem a kérdést, hogy miről beszélünk?

Annak a nagyszülőnek rendeltek el felügyelt kapcsolattartást, aki közel 2 évig nevelte, szerette, gondozta, ápolta a gyerekem. Megállapította a pszichológus szakértő, hogy a nagyszülői gondoskodás eredménye, hogy a gyerek kiegyensúlyozott, vidám, kedves. Az akkori ovi véleménye, hogy a kislány vidám, nyitott, segítőkész, szófogadó. Egész személyiségét kedvesség jellemzi. Viselkedésén érződik, hogy nagyon sokat foglalkozik vele a nagymamája.Sorolhatnánk ezeket a pozitív leírásokat…

Ezzel ellentétben az már nem számít, hogy amióta az apához került a gyerekem, megállapították (családgondozó, óvodavezető, pszichológus külön-külön), hogy a gyermek súlyosan traumatizált, gyermekPSZICHIÁTER bevonása szükséges, agresszív, és fenyegetőző a gyerek. Az oviban mind a gyerekkel, mind az apával problémák vannak… Ovi vezetőjének leírt véleménye, hogy az apát nem tartja megfelelőnek a gyermek nevelésére!

Tehát ezt a nagyszülőt, ezt a gondoskodást, szeretetet akarják elzárni a gyerektől, havi 2 óra felügyelt kapcsolattartás szabályozásával!!! Nem engedik a havi egy teljes hétvégét, mert a fickó azt mondta, hogy biztos el fogja vinni a nagyszülő az anyához a gyereket, így az ügyintéző is ezt mondja! EZ MENNYIRE JOGSZERŰ? Milyen jogszabályi helyeken alapszik?

Nekem csak az elfogultság, a rosszhiszemű hozzáállás, a törvénysértő, és rágalmazó feltételezés jut eszembe, illetve egy sor olyan törvényi hivatkozás, ami megállapítja, hogy joga van az ügyfélnek az egyenlő bánásmódhoz, a jogszerű ügyintézéshez, az ügyek elfogultság nélküli lebonyolításához. Az ügyintézőnek kötelessége jóhiszeműen eljárni az ügyben… STB…

A Kúria a 1735/2007.számú határozatában rögzíti, miszerint a gyermeknek a nagyszülőkkel való kapcsolattartása önálló jog, így ez a jog a szülőkkel való rossz viszony miatt nem korlátozható.

Azt a bizonyító tényt is mellőzi a gyámhivatal, miszerint az anya ellen jogerős ítélet született, amely tíz év szabadságvesztést jelent. Erre vonatkoztatva maximálisan kiüresedik az ügyintéző és az apa azon rosszindulatú állítása, miszerint a nagyszülő meg fogja szegni a kapcsolattartási szabályokat és elviszi az anyához a gyermeket. Az apa részéről ez a rosszindulat ismert. Az ügyintéző motivációját nem értem?!  Ekkor megy el az ép ész messszeeee….. minél messzebb…..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltlapokkal.blog.hu/api/trackback/id/tr3414757827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása